Werken als schoonmaakster | Ikzoekeenzorgzamebijbaan.nl

Werkzaamheden via Ikzoekeenzorgzamebijbaan.nl

Via Ikzoekeenzorgzamebijbaan.nl zijn verschillende bijbaantjes in de zorg mogelijk. Op deze pagina lees je een uitgebreide beschrijving per baantje.

Huishoudelijke hulp / witte werkster

Eén van de mogelijke bijbanen is het verlenen van huishoudelijke hulp aan mensen die hier zelf niet toe in staat zijn. Je helpt zowel mensen die door ouderdom of door een handicap geen huishoudelijke taken meer uit kunnen voeren, als mensen die zelf geen tijd hebben om schoon te maken. De activiteiten die je uitvoert, zijn afhankelijk van de wensen van de zorgaanvrager. Je kunt bijvoorbeeld het huis stofzuigen of de afwas doen, maar ook een gezellig kopje koffie drinken behoort tot de mogelijkheden. Ben jij netjes en vind je het geen probleem om je handen uit de mouwen te steken? Dan is een bijbaan in de huishoudelijke hulp voor jou weggelegd. 

Persoonlijk verzorger

Wil je werken als persoonlijk verzorger, dan ga je mensen helpen die niet meer voor zichzelf kunnen zorgen. Je helpt deze mensen met het wassen, aankleden, scheren, met eten en met drinken, omdat ze dat zelf niet meer kunnen. Tussendoor is er natuurlijk altijd even tijd om samen met de zorgbehoevende te ontspannen, omdat je op die manier een gezellige en afwisselende bijbaan hebt die goed verdient. 

Ondersteunend begeleider

Als je kiest voor een bijbaan als ondersteunend begeleider, ga je werken met mensen die niet meer in staat zijn zelf hun dag in te delen. Samen met de zorgbehoevende maak je leuke uitstapjes, omdat je zo nog eens ergens komt tijdens je werk! Je kunt de persoon die jij helpt bijvoorbeeld meenemen op een leuk avondje uit, of je gaat samen een dagje ontspannen in het plaatselijke zwembad. Samen maak je er een leuke dag van.

Boodschappenhulp

Als boodschappenhulp help je andere mensen met het doen van hun boodschappen. Je werkzaamheden bestaan hierbij bijvoorbeeld uit het ondersteunen van iemand bij het doen van zijn of haar boodschappen, maar je kan ook alleen boodschappen doen en deze bij iemand thuisbrengen. Je doet hierbij boodschappen bij mensen die (bijvoorbeeld wegens medische redenen) hiertoe niet meer zelf in staat zijn, maar het kan ook zijn dat mensen hier zelf geen tijd voor hebben. Het is zelfstandig en betrouwbaar werk dat zeer gewaardeerd wordt. Een auto kan bij deze baan zeer goed van pas komen.

Oppas

Houd jij van kinderen en zoek je nog een baantje? Dan kun je aan de slag als oppas. Wanneer je ervoor kiest om op te passen dan draag je tijdelijk zorg voor de kinderen van iemand anders, omdat de ouders/verzorgers dan niet thuis zijn of hier niet voor in de gelegenheid zijn. Je zorgt hierbij dus voor de kinderen en je houdt ze bezig als dat nodig is. Geen dag is hetzelfde met kinderen om je heen. In overleg met de ouders kun je bijvoorbeeld af en toe een dagje naar de dierentuin gaan, maar het kan ook zijn dat je taken voornamelijk bestaan uit het klaarmaken van het eten van de kinderen en ze bijvoorbeeld in bad doen.

Huishoudelijke kinderoppas

Vind je het leuk om op te passen en vind je het geen probleem om daarnaast zorg te dragen voor het huishouden? Dan kun je aan de slag als huishoudelijke kinderoppas. Je eerste taak ligt in het zorgen voor de kinderen. Als je tijd over hebt, bijvoorbeeld als de kinderen in bed liggen, doe je een aantal huishoudelijke taken. Zo kun je bijvoorbeeld stofzuigen, de ramen lappen of het speelgoed van de kinderen opruimen.

Wil jij voor € 15,- aan de slag als huishoudelijke hulp, persoonlijk verzorger, ondersteunend begeleider, boodschappenhulp, oppas of huishoudelijke kinderoppas?

Schrijf je in!